Lydighedsprogram - Lydighedsklasser

​Klasser og oprykning i dch


Der konkurreres i 5 klasser: C- B-, Lille A-, A- og E-Klassen.
Lokalforeningernes bestyrelse har ansvaret for, at hund og hundefører starter i den klasse, hvor de ifølge nedenstående regler hører hjemme. Alle konkurrencer gælder til oprykning, men en af de oprykningsgivende konkurrencer skal være på mindst kredsplan.C-Klassen er beregnet for nye hunde og hundeførere, der ikke tidligere har startet i DcH´s andre klasser eller andre foreningers prøver eller konkurrencer.

En hund, der ved 2 konkurrencer indenfor samme kalenderår opnår 110 point eller derover, rykker fra kommende kalenderår op i Klasse B.B-klassen​er begynderklasse for trænede hundeførere. En hund, der ved 2 konkurrencer indenfor samme kalenderår opnår 160 point eller derover, rykker fra det kommende kalenderår op i Klasse A eller Klasse Lille A.

Lille A-Klassen​kan vælges efter oprykning fra B-klassen.
A- og Elitehunde kan vælge at gå i denne klasse. Har hunden først stillet op i A- eller Eliteklassen, kan den ikke skifte til Lille A-klassen før næste sæson. Har hunden stillet op i Lille A-klassen kan den skifte til A- eller Eliteklassen når som helst.Der kan ikke opnås oprykning til Eliteklasse fra denne klasse.

Lille A-klassen er en alternativ klasse der ligger mellem B- klassen og A-klassen. Lille A kan vælges hvis en hund ved to konkurrencer inden for samme kalenderår opnår 160 point eller derover. A og E hunde kan vælge at gå i denne klasse. Har hunden først stillet op i A- eller Eliteklassen, kan den ikke skifte til Lille A-klassen før næste sæson. Har hunden stillet op i Lille A-klassen kan den skifte til A- eller Eliteklassen når som helst. Der kan ikke opnås oprykning til Eliteklasse fra denne klasse.A-Klassen​kan vælges efter oprykning fra B-klassen. En hund, der ved 2 konkurrencer indenfor samme kalenderår opnår 260 point eller derover, rykker fra det kommende kalenderår op i Eliteklassen.

Eliteklassen​ er DcHs højeste konkurrenceklasse. Elitehunde, der vælger at stille op i Lille A-klassen, er stadig formelt elitehunde.

​DCH Tranbjerg

​Adresse:

Birkegårdsvej 5

8361 Hasselager​

​CVR:

33539134

​E-mail:

tch.tranbjerg@gmail.com

Find os

Dch Tranbjerg
Birkegårdsvej 5
8361 Hasselager​

CVR: 33539134
dch.tranbjerg@gmail.com

Dch Tranbjerg
Parkering

Ved 

Lembcke Århus